Damene i flertall på ukens tur

Damene i flertall på ukens tur

Publisert av Per-Arild Rasmussen den 25.04.21.

Fin tur i dag med flott vær og god stemning blant de 7 deltagerne. Det ble både lang og kort løype i dag og vi møttes som vanlig på kaffebrenneriet og tok en kaffe med litt  å bite denne gangen.

       

 

Ruten vi går starter på Kronstad Hovedgård som i dag er Veteranenes hus og eies av en stiftelse. Huset ble i sin tid gitt av Aktive krigsdeltageres forening til daværende Hordaland FN veteranforening som i dag er Nviobo. Gården er gammel mer historikk kan leses her:

Kronstad Hovedgård historie

       

 

Vi passerer så Haukeland sykehus som er det største sykehuset i Bergen. Sykehusets første bygg stod ferdig i 1912 og var en videreføring av Bergen kommunale sykehus fra 1754 på Engen. Det er oppigjennom årene blitt bygget mange nye bygninger og nå holder man på å bygge ny kvinneklinikk og barneavdeling.  Mer historikk kan leses her:  Haukeland sykehus historie

Når vi passerer Haukeland ser vi rett opp på Ulriken og ulriksbanen. Ulriken er Bergens høyeste og er ett av de 7 fjellene som omkranser byen.

Ulriksbanen ble bygget i 1961 og hadde drift frem til ulykken i 1974. Den kom i drift igjen i 1979 og blir i disse dager modernisert med nye tårn og vogner.

Mer om ulriksbanen og fjellet kan du lese her:  Ulriksbanen historie   Ulriken

I neste uke beskriver vi neste del av ruten med historikk over stedene vi passerer så følg med.

 

        

 

 Neste tur går søndag 2 mai kl 11.00 fra Kronstad.